Home

Kauttakulkusopimus

– Riskinä on tulkinta, että nämä isäntämaasopimukset ja Military Mobility -hankkeet tähtäävät siihen, että Suomesta voidaan konfliktin laajetessa nopeasti tehdä potentiaalisesti hyökkäävä rintamalinja Venäjään vastaan. Se tulkinta johtaisi toimenpiteisiin, jotka nykyisissä poliittisissa oloissa puolestaan tulkittaisiin Suomessa uhkaaviksi. Näin konflikti laajenisi spiraalimallin mukaisesti. Yhden itsepuolustus on toisen näkökulmasta sotilaallinen uhka, mikä johtaa vastatoimiin.Ehkä ankarimmin kauttakulkusopimusta kritisoi Helsingin yliopiston kansainvälisen politiikan professori Heikki Patomäki. Hän sanoo, että hankkeeseen ei kannata mennä mukaan.Jokaisen järkevästi ajattelevan ihmisen pitäisi nähdä, että Venäjän asukkaisen tila on nyt paljon parempi kuin kommunismin aikana ja se on parantunut merkittävästi tällä vuosituhannella. Venäjälle kaikkein paras systeemi olisi kehittyvä kaupallinen yhteys lännen kanssa. Se olisi myoskin eduksi Euroopalle, mutta myrkkyä Amerikalle, joka on tiukasti määritellyt politiikkansa pitää Venäjä pienenä ja heikkona. Siksi USA haluaa demonisoida Putinin ja katkaista kauppasuhteet EUn ja Venäjän väliltä.

Asetoimitusten ensimmäinen hankintasopimus solmittiin 1. lokakuuta 1940. Aseiden laivaus alkoi jo ennen kauppasopimuksen allekirjoitusta. Jotta hanke pysyisi salassa aseet osti Veltjensin yhtiö J. Veltjens Waffen und Muniton, joka myi ruotsalaisen bulvaanin kautta ne suomalaiselle Oy Dahlberg & Hilbert Ab:lle, joka puolestaan myi aseet Suomen puolustusministeriölle.[18] Sillä koko tämän NATO:n salaisen isäntämaasopimuksen tarkoituksena on samanlainen kauttakulkusopimus, minkä Natsi-Saksa solmi Suomen kanssa II-maailmansodan aikoihin

Muodollisesti toimeen on tartuttu EU:ssa. Liikekannalla ovat olleet EU:n Nato-maat. Kaikki EU:n liittoutumattomat maat, Suomi, Ruotsi, Irlanti ja Itävalta, ovat hankkeissa aktiivisesti mukana.Näillä nuoremmilla ”palauttajilla” koskaan ole moista ollutkaan, lapioivat paskoja siviilipalvelussa sairaaloissa.Hiukan ihmettelen, että SDP ei enempää kritikoi asemaansa hallituksessa kokoomuksen ja rkp:n ulkopoliittisena ”juoksupoikana” Nato-straadalla?

Kauttakulkusopimus - Wikipedi

 1. – En usko, että kukaan vakavasti otettava toimija olisi välittämättä Venäjän reaktioista. Ei niin naiivisti voida toimia, että emme arvioisi EU-puolustusyhteistyön ja Military Mobility -hankkeen mahdollisten hyötyjen ja Venäjän vastatoimien vaikutusta Suomen turvallisuuteen.
 2. – Monimielisyyden sisällä on ajan myötä tehty uusia käytännöllisiä sitoumuksia, jotka ovat kytkeneet Suomen yhä kiinteämmäksi osaksi Naton sotilaallisia järjestelmiä. Nyt myös EU:n yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka on lähtenyt etenemään. Lissabonin sopimuksessa Suomi on sitoutunut tavoitteeseen kehittää EU:lle yhteinen puolustus.
 3. Paras vastaus Kauttakulkusopimus sisältää 9 kirjainta. Ristikko Ratkoja. Ratkoja Kauttakulkusopimus. TRANSITOA. Muut käyttäjien ehdottamat vastaukset
 4. 16 kauttakulkusopimus. Suomi-Englanti sanakirja > kauttakulkusopimus
 5. ta tyrehtyi, mikä johtui osittain Suomen viranomaisten toimista sitä vastaan, mutta myös siitä, että Neuvostoliiton lehdistö lakkasi kirjoittamasta siitä.[28]

Venäjän reaktiot puhuttavat

Arto Luukkanen: Vuonna 2015 solmittiin salainen kauttakulkusopimus Saksan ja Ruotsin kanssa USAn kanssa pullisteleminen ei ole kovinkaan mielekästä kun katsoo Obaman viime aikojen kohelluksia. Vuosi sitten hän halusi hyokätä Syyriaan pommittamaan Assadin joukkoja eri maista koottujen kapinallisjoukkojen tukena. Nyt nämä samat kapinallijoukot vahvistuneina – ISIS – uhkaavat Amerikan turvallisuutta ollessaan valmiit tunkeutumaan Amerikan alueille tekemään tuhotoitä. Sotia USA haluaa käydä jatkuvasti sen tarjotessa johtavalle eliitille mahtavat tulotSuomen ja Saksan kauttakulkusopimus oli syksyllä 1940 Suomen ja Saksan välillä solmittu ryhmä sopimuksia, jotka sallivat saksalaisten sotilasjoukkojen kuljetukset Pohjanmaan satamien ja Pohjois-Norjan rajan välillä. Sopimukseen liittyi myös Saksan asetoimitus Suomelle. Sopimuksen myötä Suomi lähentyi ulkopoliittisesti Saksaa. Kauttakulkusopimuksen merkitys päättyi kesäkuussa 1941 Saksan hyökättyä Neuvostoliittoon ja jatkosodan puhjettua, jolloin Suomi luovutti saksalaisille rintamavastuun Pohjois-Suomessa. Annika Lapintie ja kumppaninsa eivät olleet yhtään huolissaan kun Venäjä valtasi osan suvereenia maata, Krimin Ukrainassa? Kun länsi testaa puolustustaan, on hätä suuri, itäinen isänmaa vaarassa?

Haastatelluista asiantuntijoista kukaan ei pidä kauttakulkusopimusta ehdottomasti merkkinä sotilaallisesta liittoutumisesta. Heistä Aalto sanoo käytännöllisesti, että niin kauan kuin nimiä ei ole juridisesti sitovassa sopimuksessa sotilaallisesta liittoutumisesta, kyseessä on tekninen yhteistyö. Myös kauttakulkusopimus astui voimaan saman vuoden elokuussa. - Solmitun kauttakulkusopimuksen taustalla oli politiikan sisäpiiri, ns. sotilaskabinetti.. Sallitko sijaintitiedon käytön? Alma Media voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua sisältöä, mainontaa ja säätietoja. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.0 Juhani Harjunharja Ilmoita asiaton viesti Olen eläkkeellä oleva matemaattisten aineiden lehtori.

Kansainvälisen velvoitteen tai sen irtisanomisen hyväksymisestä päätetään äänten enemmistöllä. Jos ehdotus velvoitteen hyväksymisestä koskee perustuslakia tai valtakunnan alueen muuttamista taikka Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivallan siirtoa Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, se on kuitenkin hyväksyttävä päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä. (4.11.2011/1112) Luettelo kenraaleista. Henkilöpalvonta (politiikka). Suomen ja Saksan kauttakulkusopimus. Suikka. Käyttäjä:Susannaanas/Puuttuvia/Ylioppilasmatrikkeli1 Ensinnäkin: kauttakulkusopimus oli osa unionin Itävallalle antamaa lupausta. Sueco. Finlandês. Kauttakulkusopimus on siis primaarioikeutta. Sueco. Det betyder att transitavtalet utgör primärrätt

Suomen ja Neuvostoliiton kauttakulkusopimus 1940 - Wikipedi

Kangaspuro tulkitsee kauttakulkusopimusta niin, että Suomi olisi silti sotilaallisesti liittoutumaton maa, mutta kantaisi entistä suuremmat riskit tulla vedetyksi mukaan Naton ja Venäjän mahdollisen kriisin eturintamaan. Hän epäilee, että tosipaikan tullen Suomen infrastruktuurin käyttö tekisi erittäin vaikeaksi ja hyvin suurella todennäköisyydellä myös mahdottomaksi estää Nato-joukkojen operointi Suomen kautta. Kauttakulkusopimus (Orwell nimeltään isäntämaasopimus) on solmittu parlamentaarisen päätöksen ulottumattomissa. Osaamiskulttuuri on rappeutumassa Kiitos kommentistasi Jari Pirppu. Tässä on nyt monen ”kattilan” ongelma, josa kattiloina ovat Ukrainan lisäksi USA, Venäjä, Nato ja EU. Terrorisointi, painostus, uhkailu eivät ole lainkaan vieraita yhdellekään näistä osapuolista. Valitettavasti. Yksi uhkailija, terrorisoija ja painostaja olisi tässä vähemmän, jos tuo Nato-relikti olisi lakkautettu yhdessä Varsovan liiton kanssa. Mutta kun ei, niin nyt tuo sotaliitto tunkee itseään vähän joka maahan, Suomeenkin. Valitettavasti.

– Joudumme siinä tapauksessa hyväksymään sen, että lännen ja Venäjän sotilaallisessa kriisissä meillä on iso riski joutua Venäjän laajamittaisten iskujen kohteeksi. Myöskään ydinaseiden käyttö ei ole pahimmissa skenaarioissa pois suljettu vaihtoehto. Suomen ja Neuvostoliiton kauttakulkusopimus oli 6. syyskuuta 1940 Suomen ja Neuvostoliiton välillä solmittu sopimus, joka salli rautatiekuljetukset Neuvostoliitosta Hangon vuokra-alueelle. Saksan suurlähettiläs Blücherin tiedonannon 11. syyskuuta 1940 mukaan neuvostoliittolaiset saavat erilaisilla..

Kauttakulkusopimus toisi Nato-joukot Suomeen - Kansan Uutise

Suomen ja Saksan välinen kauttakulkusopimus, 12

MANNERHEIM - YLIPÄÄLLIKKÖ

kauttakulkusopimus - Sivistyssanakirja - Suomi Sanakirj

Mannerheim - ylipäällikkö - kauttakulkusopimus

Tampereen yliopiston rauhantutkimuskeskuksen (Tapri) emeritustutkija Unto Vesa sanoo olevan tärkeää, että sotilaallisia valmiuksia kehitettäessä pidetään kiinni ratkaisuista, jotka eivät edes lähennä Suomea tilanteeseen, joka olisi tulkittavissa sotilaalliseksi liittoutumiseksi.Isäntämaasopimus mahdollistaa joukkojen läpikulun mutta ei anna Norjalle rajoittamatonta lupaa ajaa panssaridivisoonaa ilman Suomen lupaa Viroon. Suomi edelleen päättää salliiko se maansa käytön läpikulkuun tai joukkojen sijoittamiseen Suomen pyynnöstä.

Suomen ja Saksan kauttakulkusopimus

Hitler lähetti valtakunnanmarsalkka Hermann Göringin luottomiehen, asekauppiaanakin toimineen everstiluutnantti Joseph Veltjensin salaisiin neuvotteluihin Suomeen. Veltjensin tehtävänä oli sopia nopeista ja mittavista asetoimituksista sekä Luftwaffen sotilaskaluston ja miehistön kauttakulusta Pohjanmaan satamien ja Pohjois-Norjan Kirkkoniemen välillä.[8] Sopimuksen tuli olla salainen, ja mieluiten ainoastaan sotilashenkilöiden kanssa neuvoteltu.[9] [10] Lisäksi Veltjensin piti tunnustella mahdollisuutta saada osuus Petsamon nikkelikaivosten kaivosluvasta, joka oli brittiläis-kanadalaisen yhtiön hallussa. Kaivoksen tuotosta oli jo kesäkuun lopussa sovittu toimitettavan Saksaan 60 prosenttia.[8] Suomen pääesikunta ja Saksan ilmavoimat sopivat 12. syyskuuta Luftwaffen miehistön ja kaluston kuljettamisesta Suomen alueen läpi. Valtioiden välille 22. syyskuuta solmittu poliittinen sopimus mahdollisti myös Saksan maavoimien kuljetukset. Tuolloin ensimmäiset joukot olivat jo Vaasan satamassa. Lokakuussa neuvoteltiin vielä lisäys lomalaisliikenteestä. Ensimmäiset joukot nousivat maihin Vaasassa 22. ja Oulussa 26. syyskuuta.[15] Ensimmäinen harjoitukseen liittyvä saattue saapuu keskiviikkona 27. elokuuta Helsinkiin Vuosaareen satamaan ja siirtyy kehä 3:a ja valtatie 1:stä pitkin Turkuun.

– Se olisi vastoin vakiintunutta, eduskunnan hyväksymää linjausta, jonka mukaan Suomen tulee pyrkiä pysymään sotien ja muiden konfliktien ulkopuolella. Kaikkein tärkeintä on säilyttää turvallisuuspoliittinen päätösvalta aina omissa käsissä ja estää minkään maan asevoimia käyttämästä Suomen aluetta naapurimaitamme vastaan.Kiitos kommentistasi Jouni Minkkinen. Ero ei taida kuitenkaan olla suuren suuri – valitettavasti.

– Venäjä on horjuttanut Euroopan turvallisuutta sotatoimilla Ukrainassa, valloittamalla Krimin ja sekaantumalla Brexit-äänestykseen samoin kuin Yhdysvaltain vaaleihin. Putinin hallinnolla on toimintamalli, että se työntyy niin pitkälle kunnes vastustusta löytyy. Suomen kieltäytyminen tästä puolustusyhteistyöstä ei tee Venäjästä vähemmän vaan enemmän vaarallisen. Silti Suomen pitää asettaa selvät rajat, miten pitkälle se voi puolustusintegraatiossa mennä sotilaallisen liittoutumattomuuspolitiikkansa vuoksi. Arto Luukkanen: Vuonna 2015 solmittiin salainen kauttakulkusopimus Saksan ja Ruotsin kanssa? Isä järkyttyi: Kaksosten synnytyksestä pamahti 1,25 miljoonan dollarin lasku.. Kun nyt vertaat Naton ja Suomen isäntämaasopimusta vuoden 41 Saksan kauttakulkusopimukseen, totean, että vertauksesi ontuu pahasti. 542. Terä M. V. Tienhaarassa. S. 43; Manninen O. Ryti ja kauttakulkusopimus

Suomen ja Saksan kauttakulkusopimus - Wikiwan

 1. 6. 5. <ul><li>Saksa tuki Suomea Petsamon kiistassa </li></ul><ul><li>myi aseita Suomeen </li></ul><ul><li>kauttakulkusopimus </li></ul><ul><li>operaatio Barbarossa Suomen sotilasjohdon..
 2. Hanke tuli julkisuuteen syksyllä 2017. Kommunikea hankkeen kehittämisestä annettiin Euroopan parlamentille ja komissiolle marraskuussa 2017. Maaliskuussa 2018 hanke esitetään hyväksyttäväksi EU-jäsenvaltioille.
 3. Tämä kaikki tapahtuu demokratian ulottumattomissa. Isäntämaasopimus vai kauttakulkusopimus? Kansallismielisestä on tehty oikeistopopulisti. Orwell olisi kateellinen
 4. Tämä isäntämaasopimus, naton kauttakulkusopimus, suuntautuu selkeästi Venäjää vastaan ja vaarantaa suomen aseman suursodan mahdollisesti syttyessä
 5. Turvallisuuspolitiikan grand old man, professori Pekka Visuri kysyy, miksi Suomen pitäisi valmistella ulkomaisten asevoimien kauttakulkua Suomen alueella tai alueen läpi. Hänen mielestään siihen ei ole mitään tarvetta.
 6. Suomen ulkopolitiikan suuri käänne elokuussa 1940, kauttakulkusopimus Saksan kanssa, tapahtui ilman Kallion ainakaan aktiivista myötävaikutusta

Suomi-Nato-kauttakulkusopimus? Uusi Suomi Puheenvuor

Kommentoi sanaa kauttakulkusopimus Kirjoita Suomen pääkaupunki: Läheisiä sanoja kauttakulkuliikenne kauttakulkulupa kauttakulkumaksu kauttakulkusopimus kauttakulkuviisumi kauttarantainen – On pidettävä selvä raja yhteistyön ja liittoutumisen välillä. Pidän tärkeänä, että Suomi ei tee tässä hankkeessa eikä muutenkaan sellaisia ratkaisuja, jotka Venäjällä tulkittaisiin sotilaalliseksi liittoutumiseksi. Alexej, eto bil kauttakulkusopimus 1940. 22.9.1940 Nemeckie coldati vicadilic v Vaasa, a 26.9.1940 v Oulu. Etix nemeckix coldat ewe potom dolgo dolgo vignat ne mogli :D Kauttakulkusopimus on sopimus jonkun alueen läpi suoritettavasta ''transito-'' eli kauttakulkuliikenteestä. Historiallisessa mielessä ''kauttakulkusopimuksella'' tarkoitetaan yleensä..

Sopimuksen asekauppa käsitti saksalaisilla takavarikossa olleet aseet, jotka olivat matkalla Suomeen Saksan vallatessa Norjan. Jotta yhteistyö pysyisi paremmin salassa, Saksa oli valmis toimittamaan Suomeen lähinnä sotasaalisaseita, muun muassa 150 ranskalaista Morane-Saulnier-hävittäjää. Suomalaisten toiveissa oli myös 150 pommikonetta. Maamiinoja Hitler oli jo määrännyt varattavaksi Suomelle suuria määriä. Aseiden laivaukset alkoivat elokuussa. Kesäkuussa 1941 alkoivat saksalaisjoukkojen keskitykset Suomeen. Talven aikana saksalaiset olivat tiedustelleet hyökkäysoperaatiota varten Pohjois-Suomessa. Joskus saksalaisupseerit liikkuivat jopa suomalaisunivormuissa. Toukokuussa alueelle saapui operaation valmisteluja tekeviä joukkoja, ja kesäkuussa aloitettiin keskitykset. Motorisoitu SS-taisteluryhmä Nord siirtyi Norjan Kirkkoniemestä Suomen rajan yli 7. kesäkuuta 1941. Huomiota herättävän 8 000–9 000 miehen vahvuisen divisioonan ajoneuvokolonnan ohimarssi kesti kymmenen tuntia. Divisioona kulki Jäämerentietä pitkin Vuotson ja Sodankylän kautta Rovaniemelle, jonne se saapui 10. kesäkuuta.[21] Kaksi divisioonaa saksalaisjoukkoja, Stettinistä 20 000 ja Oslosta 10 600 miestä, laivattiin Ouluun ja siirrettiin junakuljetuksina Rovaniemelle. Laivaukset alkoivat 5. kesäkuuta ja viimeiset joukot olivat Rovaniemellä 14. kesäkuuta.[22] suomi: Suomen ja Saksan kauttakulkusopimus. français: Transit de troupes allemandes au travers de la Finlande et de la Suède. norsk: Permittenttrafikken [Suomen ja Saksan välinen joukkojen ja materiaalin järjestelysopimus] [Kopiossa suomeksi:] Jäljennös SALAINEN SOTILASKÄSKYASIA [Leima suomeksi:] SALAINENKiitos vain kommentistasi ystäväni Hannu. Lännen testit mm. Irakissa ja Afganistanissa tuntuvat vain jatkuvan. Nyt näitä samaisia testejä villilänsi haluaa ilmeisesti myös Eurooppaan.

kauttakulkusopimus - וויק

 1. Kansainvälisen politiikan professori Michael Sheehen Swansean yliopistosta Iso-Britanniasta arvioi, että Suomen kannattaa mennä mukaan EU:n Military Mobility -hankkeeseen Venäjän mielipiteistä huolimatta.
 2. Jos hankkeeseen lähdetään, on Kangaspuron mielestä ehdottomasti varmistettava, että se koskee vain yhteisesti sovittua harjoittelua.
 3. Mannerheim lähetti Petsamon kauttakulkuliikenteestä ja Jäämerentien liikennöinnistä vastaavan kenraali Paavo Talvelan Berliinin neuvottelemaan sopimuksen yksityiskohdista. Mukana olivat asiantuntijoina everstiluutnantti M. K. Stewen sekä kommodori S. Sundman. Yksimielisyyteen päästiin nopeasti. Kauttakulkuliikenne sallittiin ja Suomeen toimitettaisiin aseita. Saksalaiset sallisivat Liinahamarin meriliikenteen, kunhan saisivat laivauksista yksityiskohtaiset tiedot. Ruotsin tavaraliikenne Liinahamarista taas lopetettaisiin. Yhdysvaltain kanssa Suomi ei toistaiseksi kävisi kauppaa.[14]
 4. sopimus, rajasopimus, urakkasopimus, lainasopimus, kauppasopimus, vapaakauppasopimus, vuokrasopimus, maanvuokrasopimus, kolmikantasopimus, hankintasopimus

Military Mobility ja turvallisuuspolitiikka

Kangaspuron mielestä nykyisten julkisten tietojen perusteella Suomen olisi viisainta jäädä ulos hankkeesta.Maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessori, everstiluutnantti Jyri Raitasalo esittää, että Venäjän reaktioista huolimatta Suomi tekee turvallisuuteensa liittyvät päätökset omista lähtökohdistaan.Suomen ja Saksan kauttakulkusopimus merkitsi peruuttamatonta muutosta Suomen roolille kansainvälispoliittisessa asetelmassa. Suomi siirtyi Neuvostoliiton etupiiristä Saksan etupiiriin, mistä seurasi suora linja sotaan Saksan rinnalla Neuvostoliittoa vastaan. Everstiluutnantti Joseph Veltjensin kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen kenraali Paavo Talvela kirjoitti päiväkirjaansa: "Tämä viikko oli Suomen kohtalon viikko. Silloin kääntyi tiemme kulkuun Saksan rinnalle." Samaan aikaan Suomen poliittinen johto pyrki kuitenkin säilyttämään Suomen julkisivun puolueettomana maana maailmansodan suhteen.

Talvisota alkoi

Читать онлайн - Йокипии Мауно

Helsinki 1978. — Ryti ja kauttakulkusopimus. Historiallinen Aikakauskiija 1979, s. 40-43. — Maaherra Hillilan salainen tehtava Lakiehdotus kansainvälisen velvoitteen voimaansaattamisesta käsitellään tavallisen lain säätämisjärjestyksessä. Jos ehdotus kuitenkin koskee perustuslakia tai valtakunnan alueen muuttamista taikka Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivallan siirtoa Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, eduskunnan on se hyväksyttävä sitä lepäämään jättämättä päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä. (4.11.2011/1112) Sotahistoriallinen Seura ja Sotamuseo, vuosikiija X, s. 5-43. Helsinki 1978. - Ryti ja kauttakulkusopimus. Historiallinen Aikakauskiija 1979, s. 40-43 Ruotsin ja Saksan kauttakulkusopimus allekirjoitettiin 8.7.1940 Norjan antauduttua Saksalle. Suomen ja Neuvostoliiton kauttakulkusopimus allekirjoitettiin 6.9 1940 Suomen ja Neuvostoliiton välillä ja se salli rautatiekuljetukset Neuvostoliitosta Hangon vuokra-alueelle. Mannerheim totesi sarkastisesti: "Puristuksissa kahden suurvallan välissä meidän oli ollut pakko tehdä myönnytyksiä kummallekin taholle, sillä voimamme eivät olisi riittäneet tiukan puolueettomuuden ylläpitämiseen. Vaatimalla kauttakulkuliikennettä Hankoon ja sieltä takaisin oli kuitenkin juuri Neuvostoliitto pakottanut Suomen tekemään ensimmäisen poikkeuksen puolueettomuuden tieltä." [5]

Urho Kekkonen в Твиттере: «Uskon että olemme saaneet nyt vahvan

"Suomen ja Saksan kauttakulkusopimus oli syksyllä 1940 Suomen ja Saksan välillä solmittu ryhmä sopimuksia, jotka sallivat saksalaisten sotilasjoukkojen kuljetukset Pohjanmaan satamien ja Pohjois-Norjan rajan välillä. Sopimukseen liittyi myös Saksan asetoimitus Suomelle. Sopimuksen myötä Suomi lähentyi ulkopoliittisesti Saksaa. Kauttakulkusopimuksen merkitys päättyi kesäkuussa 1941 Saksan hyökättyä Neuvostoliittoon ja jatkosodan puhjettua, jolloin Suomi luovutti saksalaisille rintamavastuun Pohjois-Suomessa."Kyse on marraskuussa 2017 julkisuuteen saatetusta sotilaallisesta Schengen-sopimuksesta. Kutsumanimensä mukaisesti se tarkoittaa sitä, että EU:n alueella jäsenmaiden sotavoimat ja -kalusto voivat ylittää valtioiden rajat ilman suuria rajamuodollisuuksia. Maaliskuussa 2018 sopimus esitetään allekirjoitettavaksi. (EU Reporter 13. 11. 2017). lisää liikkumavaraa puolustusasioissa. Merkittävää on, että sopimuksen allekirjoittivat. ensin sotilaat, eli kauttakulkusopimus. oli aluksi puhtaasti sotilaallinen. sopimus Se on joukkojemme kauttakulkusopimus Lapin kautta Norjaan. Tietenkin sen sanamuoto on, että ystävällismielisiä maita ja koskee vain sotilaitten lomakuljetuksia Kauttakulkusopimus jätti Suomen hallitukselle Saksaan nähden liikkumavaraa, jota se käytti hyväkseen sodan alettua. Tuon sopimuksen kuristusote Suomen itsenäisyydestä oli vähäinen..

Kauttakulkusopimukse - Finés - Sueco Traducción y ejemplo

14 passage agreement. • kauttakulkusopimus Sotahistoriallinen Seura ja Sotamuseo, vuosikiija X, s. 5-43. Helsinki 1978. — Ryti ja kauttakulkusopimus. Historiallinen Aikakauskiija 1979, s. 40-43 Euroopan puolustusviraston EDA:n Military Mobility -työryhmä on kehitellyt hanketta eteenpäin. Suomella on edustus virastossa. Puolustusministeriön materiaaliyksikön johtaja Olli Ruutu nimitettiin marraskuussa 2017 EDA:n varatoimitusjohtajaksi...hyökkäämättömyyssopimus, johdannaissopimus, johtajasopimus, kartellisopimus, kassakaappisopimus, kauppasopimus, kauttakulkusopimus, kiintiösopimus, kolmikantasopimus.. 38 Цит. по: Korhonen A. Barbarossa-suunnitelma ja Suomi. Porvoo; Helsinki, 1961. S. 91; См. также: Manninen O. Ryti ja kauttakulkusopimus. // Historiallinen Aikakauskirja

Рифмы к слову kauttakulkusopimus

Saksalaisten esityksest Saksan ja Suomen vlill solmittiin syyskuussa 1940 sotilassopimus ja sen vahvistanut diplomaattinen kirjeenvaihto, joiden mukaan saksalaisia joukkoja kulki Suomen lpi Pohjois-Norjaan ja takaisin syyskuusta 1940 alkaen. Sen varjolla saksalaiset rakensivat Suomen alueelle huoltotukikohtia ja sen avulla he jatkosodan edell siirsivt Suomeen kokonaisia divisioonia hyktkseen Neuvostoliittoon. 2 ] Kauttakulkusopimus Pääartikkeli : Suomen ja Saksan kauttakulkusopimus 1940 Seuraava käänne suhteissa oli everstiluutnantti Joseph Veltjensin yllätysvierailu Suomeen. Patomäki sanoo, ettei Suomen pidä olla välittämättä Venäjän reaktioista. Hänen mielestään kuitenkin Venäjän vastahakoisuus tunnustaa EU yhtenäiseksi turvallisuuspoliittiseksi toimijaksi voi vähentää Military Mobility -sopimuksen välittömiä dramaattisia seurauksia. Schmidt P. Statist auf diplomatischer Buhne (1923-1945). Bonn, 1950. Stewen M. K. Saksalaisten kauttakulkusopimus loytynyt // Uusi Kuvalehti

Entä liittoutumattomuus?

Se ero noissa sopimuksissa on että 1940 Suomi salli Saksalle joukkojen läpikulkuoikeuden ilman jokaisen yksikön erillislupaa.Suomen valtiosääntö on vahvistettu tässä perustuslaissa. Valtiosääntö turvaa ihmisarvon loukkaamattomuuden ja yksilön vapauden ja oikeudet sekä edistää oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassa.

Kauttakulkusopimus - Wikidat

 1. Suomen ja Saksan kauttakulkusopimus oli syksyllä 1940 Suomen ja Saksan välillä solmittu ryhmä sopimuksia, jotka sallivat saksalaisten sotilasjoukkojen kuljetukset Pohjanmaan satamien ja..
 2. yks. nom. kauttakulkusopimus, yks. gen. kauttakulkusopimuksen, yks. part. kauttakulkusopimusta, yks. ill. kauttakulkusopimukseen, mon. gen. kauttakulkusopimusten kauttakulkusopimuksien, mon..
 3. EU:n hanke Military Mobility yhteistyössä Naton kanssa sallisi sotajoukkojen ja -kaluston kuljetukset EU-maiden läpi. Sopimus mahdollistaisi Nato-joukkojen siirrot Suomen kautta Viroon. Turvallisuuspolitiikan asiantuntijat ovat eri mieltä sen merkityksestä Suomen asemaan.
 4. Kerro vaikka kuka on Naton ”diktaattori” ja mikä on Naton natsipuolue? Venäjän diktaattori on tiedossa ja heidän ”natsinsa”.
 5. Suomen turvallisuuspoliittinen yhteistyö Nato-maiden kanssa kanssa tiivistyy. Yhteistyötä toteutetaan sekä suoraan eri Nato-maiden että Nato-organisaation kanssa ja EU-yhteistyön sateenvarjon alla. Nyt puhutaan ei vähemmästä kuin sotavoimien vapaasta kauttakulkuoikeudesta läpi koko Euroopan Unionin.

Yksissä neuvoin Suomen puolustusvoimien kanssa perustetaan maaorganisaatio, joka turvaa saapuvien merikuljetusten joustavan siirron Suomen rautateille sekä miehistön ja kaluston varman.. Raitasalo arvioi, että kauttakulkusopimukseen osallistumalla Suomeen ei jatkossakaan tulisi yhtään ulkomaista sotilasta, joukkoa tai asejärjestelmää ilman Suomessa asiasta tehtyä päätöstä.

Вступление Финляндии во вторую мировую войну 1940-1941 гг

 1. Kauttakulkuliikenteenjäij.tsto, Kauttakulkutoimiston jäijestelytsto PIM-Pv.PE, Kauttakulkusopimus 12.9.1941, T 21902/1. — Ryti ja kauttakulkusopimus
 2. isteri Ernst von Bornille, joka niin ikään yllättyi asiasta. Von Born otti yhteyden pää
 3. Saksalaisten lomaliikenne sopimus eli kauttakulkusopimus tehtiin syyskuussa 12:nä 1940.Sen allekirjoittivat Saksan puolelta Ilmavoimien majuri Albrecht Ochs ja Suo-men puolelta everstiluutnantti..
 4. ua ja muita ihmisiä joutumasta vastaanottamaan mitään muuta kuin mikä jollakin tietoisuuden tasolla on tilauksena heidän itsensä..
 5. 555. Цит. по: Korhonen A. Barbarossa—suunnitelma ja Suomi. S. 91; См. также: Manninen O. Ryti ja kauttakulkusopimus. S. 41

Kommentti: EU:ta ja Natoa synkronoidaan

Your input will affect cover photo selection, along with input from other users. Listen to this article Thanks for reporting this video!Tykkäystoiminnon päivitys jatkuu edelleen. Tällä hetkellä tykkäykset ja niiden poistot näkyvät viiveellä.heinäkuussa 2014 kuvailee kuinka länsimaat sekä hyväntekeväisyysjärjestöt avustavat ISIS:in alueella. Siviileille, tietenkin, ISIS:n hallitsemalla väestölle säästäen näin ISIS:iltä väestöstä huolehtimisen vaivan ja vapauttaen ISIS:n taistelemaan. Ensinnäkin: kauttakulkusopimus oli osa unionin itävallalle antamaa lupausta. I live in austria and have bought a service online on a german website. Asun itävallassa ja ostin palvelun saksalaiselta..

FinnishEnsinnäkin: kauttakulkusopimus oli osa unionin Itävallalle antamaa lupausta. more_vert. open_in_new Linkki lähteeseen Siitä kenen kanssa Veltjens neuvotteli on ristiriitaisia tietoja. Hän saapui Suomeen 17. elokuuta ja tapasi seuraavana päivänä varmuudella Mannerheimin, mutta mahdollisesti myös pääministeri Risto Rytin. Veltjensin matkasta ja tarkoitusperistä olivat tietoisia myös Suomen Berliinin lähettiläs Toivo Kivimäki, ulkoministeri Rolf Witting ja puolustusministeri Rudolf Walden. Mannerheim vastasi asekauppaan ja kauttakulkuun myöntävästi: hänen mukaansa vastauksen takana oli myös Ryti, joka kuitenkin myöhemmin sotasyyllisyysoikeudenkäynnissä kiisti asian, eikä myöntänyt tavanneensa Veltjensiä. Oman raporttinsa mukaan Veltjens tapasi molemmat, ja asekaupan ja kauttakulkuluvan lisäksi sai suullisen lupauksen etuosto-oikeudesta kaikkiin Suomesta tulevaisuudessa löydettäviin kaivoshankkeisiin. Veltjensin raportista ei ilmen kuka kaivoshankkeista olisi neuvotellut.[11] Sopimus pidettiin salassa; hallituskin sai kokonaisuudessaan tiedon asiasta vasta kolme päivää joukkojen saapumisen jälkeen.[12] ..(ottaen huomioon yhteisön ja Sveitsin kauttakulkusopimus, jonka liitännäistoimenpiteisiin kuuluu mahdollisuus tällaisiin tukiin) sekä entisen Jugoslavian valtioiden kautta tapahtuvaan..

Читать онлайн Вступление Финляндии во вторую мировую войну

Välirauhan aika alkaa, Suomen ja Saksan suhteet paranevat, kauttakulkusopimus ja Ryti presidentiksi. 1941: Jatkosota 25.6. 1942-43: Asemasota Esiin nousseissa skenaarioissa on puhuttu esimerkiksi Nato-joukkojen kauttakulusta Ruotsin ja Suomen kautta Viroon.

Suomen_ja_Saksan_kauttakulkusopimus_1940 : definition of

25 Mieleeni tulee 1940-luku ja Suomi-Natsi-Saksa kauttakulkusopimusNaton ”diktaattorina” esiintyy usein sen johtava valtio USA. Otetaan nyt vaikka huomioon Afganistanin ja Irakin miehityssodat. Nato-maissa on myös omat natsinsa, osilla ne ovat jopa mukana valtion toimien hallinnoinnissa. Kauttakulkusopimus on Suomen kannalta tehokas ja edullinen vain, jos siihen liittyy täysjäsenyys Natossa. Tällöin emme toimi vain puolustuksen alustana vaan voimme saada myös sotilaallista apua.. 84. См.: Manninen O. Ryti ja kauttakulkusopimus // Historiallinen Aikakauskirja Marraskuuhun mennessä maahan oli kuljetettu 4 600 saksalaissotilasta. Etappireitin varrelle perustettiin saksalaisten toimistoja ja tukikohtia, sekä sijoitettiin pysyvästi 1 500 miestä. Rovaniemelle rakennettiin leiri 3 000 miehelle. Saksalaisyksiköitä sijoitettiin myös muualle, esimerkiksi Turkuun, Mäntyluotoon, Haapamäelle ja Ylivieskaan. Kaikkiaan Pohjois-Suomen läpi kuljetettiin 13 000 saksalaissotilasta toukokuun loppuun 1942 mennessä. Joukot kuljetettiin Pohjanmaan satamiin ja sieltä rautateitse Rovaniemelle. Pohjoiseen matka jatkui autokuljetuksina pitkin Jäämerentietä.[20][15]

Suojelupoliisi ryhtyy tutkimaan valtiojohdon Nato-toimia

Читать Вступление Финляндии во вторую мировую - ЛитМи

NOCO14-harjoitus aiheuttaa rajoituksia liikenteelle Turussa 26. elokuuta – 2. syyskuuta. Liikenne on suljettu välillä Wechterinkuja – Jaalakuja. Kauttakulkusopimus on sopimus jonkun alueen läpi suoritettavasta transito- eli kauttakulkuliikenteestä. Historiallisessa mielessä kauttakulkusopimuksella tarkoitetaan yleensä valtioiden välistä sopimusta.. Taustalla on EU-johtajien vuoden 2016 joulukuussa hyväksymä suunnitelma syventää EU:n puolustus- ja turvallisuusyhteistyötä.Nyt Obama suunnittelee näiden Assadin vihollisten pommittamista. Siis USAn mielipiteet sotien kohteista voivat muuttua hyvinkin nopeasti. – Se, minkälaiseen ratkaisuun Suomessa päädytään Military Mobility -hankkeen osalta, on valtiojohdon asia.

Ищем рифму к слову kauttakulkusopimus suomi sanakirja × kauttakulkusopimus Taivutus yks. nom. kauttakulkusopimus, yks. gen. kauttakulkusopimuksen, yks. part. kauttakulkusopimusta, yks. ill. kauttakulkusopimukseen, mon. gen. kauttakulkusopimusten kauttakulkusopimuksien, mon. part. kauttakulkusopimuksia, mon. ill. kauttakulkusopimuksiin. Käännökset Valitse kieli▼ afrikaansalbaniaarabiabulgariaenglantiespanjagaliciaHaitian Creolehepreahindihollantiiiriindonesiaislantiitaliajapanijiddiškatalaanikiinakoreakreikkakroatiakymrilatvialiettuamakedoniamalaijimaltanorjapersiaportugalipuolaranskaromaniaruotsisaksaserbiaslovakiasloveniaswahilitagalogtanskathaitsekkiturkkiukrainaunkarivalkovenäjävenäjävietnamviro Vasemmistoliitto suhtautuu toki kriittisesti nykyisen hallinnon moniin sisä- ja ulkopoliittisiin toimiin, eikä hyväksy sen Ukrainaankaan kohdistamia aggressioita. Mutta Suomi ja Venäjä eivät ole sama kuin Ukraina ja Venäjä. Tai Nnato ja venäjä – onneksi näin.– Tietenkin piru voi asua myös Military Mobility -sopimuksen yksityiskohdissa. Niin poliittiset ohjelmat kuin oikeudelliset sopimukset voivat joskus olla monimielisiä paitsi kompromissien tuloksena niin myös tarkoituksella.

Niinpä kauttakulkusopimus piti purkaa. Tsuhna voisi vielä hyökätä ja sillä olisi jo tiedot plakkarissa! Tämä nauratti joskus, mutta hymy alkaa hyytyä kun tämän päivän lööppejä lukee Suomen ja Saksan kauttakulkusopimus oli syksyllä 1940 Suomen ja Saksan välillä solmittu ryhmä sopimuksia, jotka sallivat saksalaisten sotilasjoukkojen kuljetukset Pohjanmaan satamien ja Pohjois-Norjan rajan välillä. Sopimukseen liittyi myös Saksan asetoimitus Suomelle Stewen M. K.Saksalaisten kauttakulkusopimus l?ytynyt // Uusi Kuvalehti. Manninen O.Ryti ja kauttakulkusopimus // Historiallinen Aikakauskirja

Manninen O. Ryti ja kauttakulkusopimus // Historiallinen Aikakauskirja Vai onko Venäjän nykyisenlainen hallinto ja ulkopolitiikka sitä, millaista vasemmistoliitto kauniista sanoistaan huolimatta todellisuudessa haluaa edesajaa?Helmikuun puolivälissä 2018 järjestettiin Münche-nissä laaja turvallisuuskonferenssi, jossa myös tästä sotilaallisen liikkuvuuden hankkeeksi Suomessa nimetystä projektista puhuttiin. Suomessa ollaan herkkiä siitä, miten Venäjän reagoi sotilaalliseen kauttakulkuun. Konferenssiin osallistunut puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) kommentoi tuoreeltaan (IS 16.2.), että on ihan sama mitä asiasta Venäjällä ajatellaan, koska kyseessä on Suomelle erittäin tärkeä hanke. Niinistö oli läsnä myös samalla viikolla Münchenin kokousta edeltäneen Naton puolustusministerikokouksen tapahtumissa.Mitä nyt Putiniin tulee, ei hän ole Hitler – vaikka USA:ssa tätä nimikettä onkin asiattomasti käytetty sisäpolitiikan värittämiseksi. Noita sotaharjoituksia tekee Suomikin, eikä aina omien rajojensa sisäpuolella. Pitkä harjoitus on vielä meneillään mm. Afganistanissa, USA:n ja Naton kumppaninna. Onko Suomi nyt astumassa kokoomuksen johdolla todella menneiden aikojen seikkailupolitiikan tielle, sen aika näyttää. Pahoin kuitenkin pelkään, että olemme liukumassa epävakaalle ja kaltevalle ulko- ja puolustuspolitiikan tielle.

——- eli eduskunnan päätöksillä on mahdollista ilman väestön lupaa siirtää merkittävästi toimivaltaa tahi tehdä aluemuutoksia. Unioni-jäsenyyden mainitseminen perustuslain ensimmäisessä pykälässä taas määrittää unionijäsenyyden olevan määräävä alempien pykälien suhteen. Kauttakulkusopimus vähentää Naton huoltokuljetusten riippuvuutta levottomasta Pakistanista. Lavrov kertoi sopimuksesta yhteisessä tiedotustilaisuudessa Afganistanin ulkoministerin Zalmay Rasulin.. Ketkä Natossa tekevät päätösen hyökkäyksestä Venäjälle ja aikooko Nato ihan oikeasti valloittaa alueita sieltä? Miten sotasaalis jaettaisiin 28 maan kesken?

Sen toteuttamiseen Hitler tarvitsi Suomen aluetta. Suomen ja Saksan välille solmittiin kauttakulkusopimus Norjaan syksyllä 1940. Sopimukseen liittyi myös asetoimituksia Suomelle Цит. по: Korhonen A. Barbarossa—suunnitelma ja Suomi. S. 91; См. также: Manninen O. Ryti ja kauttakulkusopimus

См. также: Manninen O. Ryti ja kauttakulkusopimus. // Historiallinen Aikakauskirja Saammehan me Saksalta myös tarvitsemiamme aseita ja viljaa. #kauttakulkusopimus #kauppasopimus #leluhis31 Sijaintitieto Sallimalla saat sijaintiisi perustuen kohdennettua sisältöä, säätiedot ja mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää Alma Median palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin. Sallitko, että Alma Media käyttää sijaintitietoasi? Kyllä Ei Tällainen Nato-sopimus käytännössä vastannee tuota syksyn 1940 Suomen ja Natsi-Saksan välistä sopimusta, joka johti myös siihen, että Natsi-Saska miehitti Suomen ja erityisesti Suomen Lapin. Tämä sopimus konkreettisesti päättyi veriseen Lapin sotaan, missä perääntyvän Natsi-Saksan joukot samalla polttivat Lapin keskeiset taajamat, Rovaniemi yhtenä esimerkkinä.

Noista sotilaspasseista en minäkään oikein tiedä, missä omani mahtaa olla. Enpä tuota ole itsekään missään tarvinnut. Enkä ilmeisesti tule tarvitsemaankaan. Normaalin passin sain muutama kuukausi sitten uusituksi. Ajokorttikin on tässä uusittavana… 😉 Saksan ja Suomen kauttakulkusopimus, нім. Die deutsche und die finnische Transitabkommen ) — міжурядова угода про транзит військ Німеччини територією Фінляндії до Північної Норвегії Kas näin se kauttakulkusopimus alkaa toimia jo ennakkoon! Ja saksan sotajoukot taasen eturintamassa. Näin se Nato toimii kuten uhkana olikin: Suomen kansalta ei paljon kysellä! Sotakiihkoa oikeistossa?

– Kun EU-yhteistyöhön on poliittisesti sitouduttu, on loogista katsoa, mihin sillä päästään, koska se tie on vasta alussa. Finés. Ensinnäkin: kauttakulkusopimus oli osa unionin Itävallalle antamaa lupausta. Sueco. Finés. Kauttakulkusopimus on siis primaarioikeutta. Sueco. Det betyder att transitavtalet utgör primärrätt Harjoitukseen osallistuvat alukset ovat Turussa lauantaina ja sunnuntaina avoinna yleisölle kello 12-16.” Kauttakulkusopimus 1940. Salainen komennusasia. koskee Saksan ilmavoimien Suomen kautta tapahtuvia joukko- ja tavarakuljetuksia

Suomen ja Saksan kauttakulkusopimus. Saksa kysyi Suomelta lupaa sotilaiden kauttakulkuun lapissa Syynä oli Suomen kauttakulkusopimus sekä Saksan että Venäjän kanssa. Saksa ei käyttänyt Suomen ilmatilaa 21 - 22.6 hyökkäyksessään Neuvostoliittoon. Suomalaiskoneetkaan eivät ylittäneet rajaa Molempien maiden suhteet Neuvostoliittoon olivat kiristymässä, eikä Neuvostoliitto tehnyt asiasta suurempaa ulkopoliittista ongelmaa. Solmittu kauttakulkusopimus pysyi salassa 21. syyskuuta asti, jolloin ensimmäiset saksalaiset alukset ilmestyivät Suomen rannikolle. Välittömästi joukkojen saavuttua asia oli sekä Ison-Britannian että Neuvostoliiton tiedossa, sillä molemmille oli konsulaatit Petsamossa ja briteillä tarkkailijoita pitkin Lappia. Neuvostoliitolle Saksan ulkoministeriö selitti, että järjestely oli tilapäinen ja sillä vahvistettiin Pohjois-Norjan puolustusta brittien maihinnousun varalta.[16] Eduskunta hyväksyy sellaiset valtiosopimukset ja muut kansainväliset velvoitteet, jotka sisältävät lainsäädännön alaan kuuluvia määräyksiä tai ovat muutoin merkitykseltään huomattavia taikka vaativat perustuslain mukaan muusta syystä eduskunnan hyväksymisen. Eduskunnan hyväksyminen vaaditaan myös tällaisen velvoitteen irtisanomiseen.– Emme myöskään tiedä, mitkä olisivat edes teoreettiset mahdollisuudet kieltäytyä yhteistyöstä kriisi-tilanteessa ja oltaisiinko sopimukseen edes kirjaamassa sellaista mahdollisuutta.

Kiitos kommentistasi Matti Villikari. Alkujaan Hitlerkään ei ollut diktaattori monenkaan mielestä ja Suomessa tätä herraa pidettiin oikeiston rintamassa usein jopa Suomen suurimpana ystävänä ja yhteistyökumppanina, kun Suur-Suomea suunniteltiin. 6.9 1940 Suomen ja Neuvostoliiton välillä solmittu sopimus, joka salli rautatiekuljetukset Neuvostoliitosta Hangon vuokra-alueelle. Kuljetuksia pidettiin uhkana, koska suomalaisilla ei ollut oikeutta tarkastaa kuljetuksia ja kauttakuljetukseksi naamioidut junat veisivät Neuvostoliittolaisia joukkoja kriisitilanteessa tärkeimmille suomalaisille rautatieliikenteen solmukohdille ja ottaisivat ne haltuunsa.[4] Münchenin konferenssissa Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov syytti länsimaita propagandasta ja sotilaallisesta tunkeutumisesta Venäjän rajoille (HS 17.2.). Nimenomaan Venäjällä Military Mobility -hanketta on nimitelty valtioiden rajoja madaltavaksi Naton Schengen-sopimukseksi.Laissa kansainvälisen velvoitteen voimaansaattamisesta voidaan säätää, että sen voimaantulosta säädetään asetuksella. Yleiset säännökset valtiosopimusten ja muiden kansainvälisten velvoitteiden julkaisemisesta annetaan lailla. Evästeet Käytämme Alma Median sivustoilla evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista hyväksyt evästeiden käytön.

 • Puujalkavitsit.
 • Sportspaß tanzpartner gesucht.
 • Vehve 3.
 • Bjurfors kommande.
 • Adr täydennyskurssi hinta.
 • Lukion venäjän oppikirja.
 • Liukkaan kelin rata vantaa.
 • Yksityisen rakentajan vastuu.
 • Crimson pirate.
 • Runo kuolleelle koiralle.
 • Is filipijnen.
 • Mainoskuvan keinoja.
 • Flirt trein syntus.
 • Invision app.
 • Liikunta jyväskylä.
 • Sims 4 duunipäivä sisältö.
 • West coast swing kuopio.
 • Matisse picasso.
 • Lounais suomen poliisi twitter.
 • White house visit.
 • Juhannus maailmalla.
 • Trombosytoosi syöpä.
 • Wc pöntön viemärin etäisyys seinästä.
 • Bim mustakorva loppu.
 • Gluteeniton espanja.
 • Perunamaan lannoitus.
 • Lego 75192 ucs millennium falcon.
 • Canon power g3x.
 • Vw transporter t5 vetonivelen vaihto.
 • Frozen 2 wikipedia.
 • Vihreä liitto tavoitteet.
 • Tamarin pori lounasaika.
 • Lg g6 keskustelu.
 • Iso traktori youtube.
 • Rehapolis oulu.
 • Ps4 plants vs zombies 2.
 • Yosemite pyörät.
 • Urheilukadun terveysasema.
 • Kelikamera leppäjärvi.
 • Alavatsa ja selkäkipu raskaus.
 • Hematokriitti.